Acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare vă exprimați acordul pentru folosirea cookie-urilor.

Inspectoratul Școlar Județean Ilfov a centralizat rezultatele înregistrate la simularea
probelor scrise din cadrul examenului național de bacalaureat, susținută în perioada 4 - 7 martie
2024

 

DESCARCĂ COMUNICATUL DE PRESĂ DE AICI

Acest browser nu suportă vizualizarea documentelor pdf.
Descărcați documentul pentru a-l vizualiza
.

Acest browser nu suportă vizualizarea documentelor pdf.
Descărcați documentul pentru a-l vizualiza
.

  • Scris de Inspector Școlar General Prof. Adriana STOICA
  • Comunicate de presa

Acest browser nu suportă vizualizarea documentelor pdf.
Descărcați documentul pentru a-l vizualiza
.

ANTET.png

 

Comunicat de presă

     În cadrul excepțional oferit de Parlamentul României, la Sala Comisiei pentru Învățământ, Camera Deputaților, marți, 23.05.2023, s-a desfășurat dezbaterea despre inițiativa „Ora de Știut!”.     Proiectul educațional „Ora de știut” este dedicat promovării unor principii precum valorificarea și dezvoltarea potențialului fiecărui elev, abordarea integrată a învățării, stimularea creativității și curiozității. Nucleul proiectului este programa de curs opțional de tip integrat „Ora de Știut”, cu profund caracter interdisciplinar și care abordează tematici legate de mediu, de resurse, tehnologii ale viitorului, explorarea spațiului cosmic. S-a pornit la drum cu extraordinara idee de a valorifica emisiunile DIGIPEDIA, ca veritabile resurse didactice. Astfel, se produce o corelare a activităților de învățare cu aceste emisiuni, oferind un formidabil set de instrumente multimedia în sprijinul elevului și profesorului. O altă resursă esențială de care beneficiază elevii și profesorii este platforma educațională online, www.oradestiut.ro, un spațiu unde elevii și profesorii fac schimb de bune practici.

Printre participanți la dezbatere au fost:

  • Doamna Natalia-Elena Intotero – Președinte Comisia pentru Învățământ a Camerei Deputaților
  • Doamna Rodica-Luminița Barcari – secretar al Comisiei pentru Învățământ
  • Doamna Adriana Stoica – Inspector Școlar General ISJ Ilfov
  • Domnul Alexandru Mironov – Scriitor și Jurnalist de știință, Digipedia

   Și mulți elevi, profesori, jurnaliști de știință, legiuitori, experți în zona educațională și civilă, reprezentanți ai unor instituții publice dar și ai unor companii private sau ONG-uri.

         Dezbaterea a fost moderată de domnul deputat George-Cristian Tuță - Președinte al Comisiei speciale pentru automatizare și viitorul muncii, Parlamentul României, inițiatorul proiectului și de Doamna Cristina Petre-Ghiță - Inspector Școlar General Adjunct, Inspectoratul Județean Școlar Ilfov, coordonator al activităților educaționale.

       Invitații au reliefat caracterul inovator al programei și al întregului proiect, apreciind faptul că programa are un potențial de dezvoltare enorm, bazat pe feedback-ul primit direct de la clasă, de la copii, de la profesori, manageri educaționali și experți în curriculum. Aceasta va duce la îmbunătățirea programei, la optimizare în funcție de realitățile din scoală, dar și la ofertarea ei la nivel național. Un aspect subliniat de participanți este strânsul parteneriat între I.Ș.J. Ilfov, DIGIPEDIA, Asociația Măgurele Science Park, fiind singura programă ce aduce împreună parteneri de asemenea anvergură pentru dezvoltarea unui proiect curricular.

     Numeroșii copii prezenți au fost în centrul atenției, expunându-și ideile despre activitățile de la clasă. Un moment special a fost jurizarea concursului „Provocarea minților: Călătorește prin lumea inteligenței artificiale și descoperă abilitățile tale naturale”. Timp de 3 zile, Parlamentul a găzduit o expoziție cu produsele elevilor care parcurg programa „Ora de știut”. În cadrul dezbaterii lucrările au putut fi vizualizate și apoi votate pe platforma www.oradeștiut.ro.

Mulțumim tuturor pentru implicare!

 

colaj3.png

Lista Atasamente:

În cadrul proiectului județean ”Excelența în educație”, Inspectoratul Școlar Județean Ilfov, în parteneriat cu Consiliul Județean Ilfov, a premiat cele mai bune rezultate obținute de elevii din unitățile de învățământ din județul Ilfov la fazele naționale ale olimpiadelor școlare, respectiv premiile I, II, III și mențiuni.

Sus